Galna konspirationsteorier och episka ships

Nu tänker jag berätta något lite halvhemligt för er. Jag kommer från samma släkt som den kända sierskan Saida Andersson!

Och vem vet, kanske har jag ärvt hennes förmågor att förutsäga saker? Eller så har jag bara en acute sense of  subtext. Eller så är jag bara en galen konspirationsteoretiker. Jag vet inte, jag tycker mig dock ha en knack för att kunna förutspå plotlines och jag gillar att dela med mig av diverse galna teorier. Hur väl mina förutsägelser faller in är dock svårt att uttala sig om, har inte gjort så jättemånga, även om jag har haft ett par galna konspirationsteorier i mina dar. (Se den om Captain Phasma här.)

(Spoileralert för Legends Of Tomorrow upp till avsnitt 9!)

Jag har en teori just nu angående ett par karaktärer i Legends of Tomorrows. Det finns ingenting som säger att det skulle vara sant, det är bara en känsla. Eller en föraning? Och den föraningen kan lika väl vara hjärnspöken, men det vore himla kul om det vore sant. Look away om du inte vill veta!

First of all, jag är en die hard captaincanary-shipper. Och för er som inte vet så är CaptainCanary en ship för Captain Cold (Leonard Snart) och The White Canary (Sara Lance). Jag var det faktiskt ända från början, jag tycker Sara och Leonard är som gjorda för varandra. De är sarkastiska, coola och tuffa men samtidigt så verkade de kunna utveckla en fin vänskap från först början. Och de hade faktiskt redan då lite subtext.

tumblr_o3ttd5Moko1upj4jko3_500 tumblr_o3ttd5Moko1upj4jko1_500 tumblr_o3ttd5Moko1upj4jko2_500

tumblr_o1gvp7iXuC1rcn1qfo1_250    tumblr_static_9tx78dp2keg488cs88owgw440

Desto längre in i serien, desto mer flirtande, även om det är på en väldigt subtil nivå. Wentworth Miller och Caity Lotz har båda sagt att Sara och Leonard är väldigt lika karaktärer, de ser att den andra har sina egna personliga demoner som den kämpar mot och de respekterar det. Samtidigt tror jag Colds empatiska sida triggas ännu mer av att hjälpa Sara hantera sin blodlust. Vi ser det lite i början med Sara, när han övertalar henne att inte skjuta Martin. Hans gradvisa förvandling från cynisk tjuv till någon som bryr sig är väldigt fin. Sara är lite mer känslomässigt instängd, men jag tror Leonard når fram till henne på ett sätt som de andra inte kan.

tumblr_o38916ZEJb1v9dw0vo2_250    tumblr_o38916ZEJb1v9dw0vo1_250

tumblr_o38916ZEJb1v9dw0vo5_r1_250    tumblr_o38916ZEJb1v9dw0vo4_250

Sen när Leonard besöker sin pappa och sitt yngre jag i dåtiden och man förstår att han har haft en riktigt hemsk barndom som han försöker göra ogjort så får man en djupare förståelse för karaktären. När han säger till sitt yngre jag ”låt ingen såra dig, här (pekar på huvudet) och här (pekar på hjärtat)” så outar han sig som en softie innerst inne.

tumblr_inline_nydpch7yZB1ss1lam_540

Jag är ganska säker på att Sara var rätt så god innan, men Leonard Snart var ju en bad guy i Flash. För att vara en känslokall typ, så är Leonard Snart på god väg till att bli en hjälte. Han går så långt som att blasta sin bästis för att rädda Sara. Who would have thought?

tumblr_o3kw4wcW9D1smfjeio2_250     tumblr_o3kw4wcW9D1smfjeio3_250

I senaste avsnittet så visade det sig också att han aldrig hade hjärta nog att döda sin vän Mick Rory (surprised?). Det var inte oväntat, men väldigt fint. Han offrar dessutom sin högra hand för att skynda sig till Nanda Parbat för att stoppa fajten mellan Kronos och Legenderna. Softie.

tumblr_o4ykc2WJpg1rcn1qfo9_250

Okay, så, det finns gott om hintar till att CaptainCanary är en större plotline, som spelas ut lite mer långsamt. Samtidigt har Sara Lance en ganska stark koppling till Rip Hunter.

Rip visar från början ett stort förtroende för Sara, han berättar alltid för henne vad han oroar sig över kring uppdragen, han anförtror henne saker som han inte anförtror de andra och i ”Left Behind” så säger han också ”Sara is very important to me”. Sen visar det sig att han kan väldigt mycket om The League of Assassins. Han talar arabiska, han förstår deras seder, han har hemlig kunskap om dess verksamhet genom årtusendena. Det kan vara för att han är en tidsherre, men det skulle också kunna vara kunskap som han förvärvat från en släkting, som berättat historier för honom genom hela hans uppväxt. Jag misstänker starkt att Sara är hans mamma. Visst har Sara rödlätt hår precis som Rip? :D

Jag stärktes i min uppfattning när jag såg det senaste avsnittet. Rips ansiktsuttryck när han fick veta att han var tvungen att slåss mot Sara (innan han valde Kendra som förkämpe) är rätt så talande. Ingen vill väl slåss mot sin mamma, tänker jag?

Skärmbild (378)

Och vem skulle vara Rip Hunters gamle far då?

tumblr_o3uv1wDejP1solkyio1_1280

Sen är det ju så att Saras karaktär är bisexuell, och hennes största förhållande har varit med Nyssa, Raz Al Ghuls dotter. Innan dess var hon tillsammans med Oliver. Jag misstänker att de kommer ge Saras bisexualitet en vinkning då och då men i långa loppet skriva en story där hon hamnar i ett förhållande med en kille, this being CW, samt att filmindustrins ickenormativa kreativitet används främst för queerbating. Det vore ju trevligt om vi för en gång fick en romantisk story med två tjejer, det vore väldigt bra om de drev den storyn, men I highly doubt it. (Förlåt Anna och Nahal!)

That being said – CaptainCanary är så bra tillsammans. It’s bound to happen. Om jag har fel och Saras OTP är med Nyssa eller någon annan så kommer jag dock inte bli allt för ledsen, min ship till trots.

Sen är det ju det där ologiska med att Rip skulle välja att teama upp med båda sina föräldrar och utsätta dem för sån fara. Som Nahal säger: Folk dör i uppdraget, och om de råkar illa ut så föds aldrig Rip.

Om vi antar att Rip vet att de är hans föräldrar så måste vi utgå ifrån att han vet om riskerna eller vet om framtiden, och riskerar sin egen födsel och deras liv för att rädda framtiden. Om man måste välja några riktiga bad asses för att besegra The Big Bad så kan jag tänka mig att han gjort en avvägning kring hur mycket av framtiden man förlorar om de dör och deras barn aldrig föds, och jag kan tänka mig att Rip ser sin egen existens som mindre betydande om han är tränad att tänka som en tidsherre och fokuserad på den större bilden, att bevara eller rädda framtiden. Jag kan se att han skulle kunna resonera som så.

Om man skulle få för sig att ge sig hän åt paranoida tankar så skulle man också, som jag gjort, analysera Kronos/Micks val att lämna Sara, Ray och Kendra i 1958, och sen kidnappa Snart. Det skulle kunna förklaras med hans antagonism mot Snart efter att ha blivit övergiven, men betänk att Kronos varit i The Vanishing Point och sitter på kunskap om framtiden, och kanske till och med Rip Hunters eventuella ursprung. Om min teori skulle visa sig stämma och Kronos vill stoppa Rip Hunter genom att ta bort en av hans föräldrar ur ekvationen så skulle det som hänt i ”Left Behind” platsa bra in i teorin.

tumblr_o4ykc2WJpg1rcn1qfo4_250

Så, nu vet ni om min teori. Vad tror ni? Har jag hoppat i galen tunna eller är jag något på spåren? Only time will tell.

(See what I did there?)

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *