Agent Carter vs Madame Masque

masque

Säsong två av Marvels Agent Carter kommer ha premiär någon gång under 2016 och tydligen ska berättelsen förflyttas från New York to L.A. där Peggys nemesis för säsongen kommer utgöras av Madame Masque. Eftersom jag inte är insatt i serietidningssidan av Marvel vet jag inte mer om Madame Masque än en snabb googling kan avslöja, men hon är tydligen en supersmart forskare med kampsportskills som gömmer sig bakom en guldmask. Enligt skaparna bakom Agent Carter kommer deras version av karaktären dock skilja sig lite från serietidningarna: ”We’ve made her an actress, which is very Hedy Lamarr. She was a ‘40s siren actress who was also a scientific genius, so that’s part of what we’re mining with this character”.

Oavsett så är jag glad över att serien valt en kvinnlig karaktär som Peggys antagonist i säsong två. Även om jag gillade säsong ett, så kände jag att det var enormt frustrerande att en serie som så uppenbart ville driva ett slags feministisk tematik lade mer tid på platta, schablonartade sexistiska svin istället för att, ni vet, faktiskt fokusera sin energi på intressanta kvinnliga karaktärer. Jag hoppas det blir bättre i säsong två och jag hoppas också att de är beredda på att ge plats åt fler nya kvinnliga karaktärer, då det verkar oklart om Lyndsy Fonseca och Bridget Reagan som spelade Angie respektive Dottie kommer tillbaka. Jag hoppas också att det här är mer än bara snack.

5 kommentarer

 1. Angie och Dottie måste ju komma tillbaka, jag älskar dem. Bridget Reagan var faktiskt det som gjorde att jag fortsatte se Legend of the Seeker tills den lade ner. Hon var lyyysande som skurk här.

  • Ja, jag gillar också Bridget Reagan! Såg aldrig klart Legend of the Seeker dock, men hon var bra. :)

  • Medhåll gällande Bridget Reagan!

   Jag undrar om man kommer få se Jarvis fru något, fast hon funkar ju jättebra bara som skuggfigur som gör Jarvis till en av de mest intressanta maskulinitetsskildringarna i serien.
   Jag hoppas på ett minimum av Howad Stark, tölp-fri säsong tack.

   Åh, jaaa, hoppas hoppas på lite vettig representation. Jag tycker det är skönt att Atwell faktiskt belyser att det är ett problem, fastän de antagligen inte ser positivt på att skådisar klagar på sina arbetsledare. Sedan är det som du säger, ingen garanti på att något kommer hända på riktigt (ungefär som när Micha/Castiel i Supernatural ifrågasatte manusförfattarnas val av ett så misogynt språk när han var på konvent, och hela panelen besvärat skruvade på sig … sen hände inget och säsong 11 fortsätter vara samma misär-show…).

   • Ja, hatade Howard Stark! Han var nästan värre än Peggys arbetskompisar, bara för att det kändes som dels att Peggy gillade och stod ut med honom (om än blev irriterad ibland) och dels som att en som tittare skulle finna honom sådär tölp-charmig. Ugh.

    Nej, jag tror ärligt talat inte att det kommer hända i någon större utsträckning, tråkigt nog. De kommer säkert slänga in typ nån icke-vit och/eller queer person som får vara med i ett par avsnitt och tycka att de är skitduktiga. Men vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *