ARQ

aqred

Netflix har släppt en ny Sci-fi thriller vid namn ARQ med Robbie Amell (från Flash) och Rachael Taylor (från Jessica Jones) i huvudrollerna. Det är en dystopisk film där jorden är förorenad och i princip obeboelig, en stor organisation vid namn Torus har tagit över världen, och Bloc är gerillan som försöker kämpa emot.

Ren (Amell) lever gömd från Torus, som också är hans före detta arbetsgivare. Han uppfann the ARQ, en evighetsmaskin, som de kom fram till inte fungerade.  Torus vände sig mot honom efter nederlaget och kidnappat hans flickvän Hannah (Taylor).

Filmen börjar med att Hannah och Ren har återförenats efter ett år i från varandra. Morgonen efter deras återförening vaknar Ren och Hannah upp av att tre maskerade män stormar in i huset och pistolhotar dem för att få hans pengar. Hanna och Ren binds fast i stolar medan de maskerade männen letar i huset. Ren lyckas komma loss från repen och kläcker en flyktplan för Hannah. Men planen går fel, Ren blir skjuten, dör, men vaknar upp och upptäcker att det är samma morgonen — återigen — och att de tre männen stormar in med pistoler — återigen. Ren inser att hans evighetsmaskin orsakat en tidsloop. Ren måste nu bekämpa inbrottstjuvarna, och stänga av sin maskin för att de ska komma ut ur loopen.

Denna film tilltalade mig. Det är mycket som gjorts inom detta område, Groundhog Day, Primer, Edge of Tomorrow. Vissa av historierna lyckas, vissa blir för invecklade, och vissa tappar logiken vid någon punkt. Denna var komplicerad, men när grundpremissen sjönk in så kunde jag luta mig tillbaka och njuta av underhållningen. Det var en ruskigt spännande film, gjord med rätt så liten budget, och trots att tiden upprepade sig så fick man både karaktärsutveckling och oväntade twists.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *