En titt på hösten

Några av höstens nya tv-serier som jag har tänkt se, eller i alla fall hade tänkt se:

tvhöst1

Scream Queens (Fox), började i september. Jag var rätt pepp på Ryan Murphys slasherparodi om sorority-tjejer som dör våldsamt, men efter två avsnitt kände jag tyvärr mest ”meh”. Eller som jag skrev på Twitter för ett tag sedan: jag förväntade mig gapigt, oförskämt och roligt, men fick mest gapigt och oförskämt. Och inte nog med att det inte var särskilt kul (lite underhållande var det ju, men inte tillräckligt för att väga upp det vulgära): det var inte heller ett dugg läskigt, inte ens lite spännande. Jag låter den vara tills vidare och kollar hur recensionerna låter när hela säsongen har gått.

American Horror Story: Hotel (FX), började förra veckan. Femte säsongen av AHS utspelar sig på ett hotel (duh) och ska enligt skaparna Brad Falchuk and Ryan Murphy (igen) vara mörkare än de tidigare säsongerna (som ju var så ljusa och glada?). Jag är osäker på om jag kommer att se den här, med tanke på att jag helt kom av mig med den förra, Freak Show. Egentligen spelar det ingen roll eftersom det är en ny berättelse och nya karaktärer varje säsong, men det är ju ändå ett tecken på att jag har börjat tröttna. Vi får se.

tvhöst2

Flesh and Bone, miniserie på åtta avsnitt (Starz), börjar 8 november. När jag först hörde om det här balletdramat kallade någon det skämtsamt för ”Breaking Bunheads”, eftersom skaparen Moira Walley-Beckett tidigare har jobbat med Breaking Bad, och Bunheads var en mysig dramakomedi om dansare som visades för några år sedan. (Då bloggade jag om den på Vildvittra och var tveksam i början, men efter att ha sett hela första säsongen tyckte jag att det var synd att det inte blev mer.) Flesh and Bone lär däremot bli allt annat än mysig. Mörkt och gritty dansdrama, woho! Eller jag hoppas åtminstone att jag kommer att ha anledning att woho:a. Snygg ser den ut, i alla fall.

Sist men inte minst: Jessica Jones (Netflix), som börjar 20 november. Fia har nämnt den tidigare. Ytterligare en Marvel-skapelse, om en före detta superhjälte som sadlat om till privatdeckare. Jag gillade verkligen Netflix’ Daredevil och hoppas att den här är minst lika bra.

Kategorin ”lär kolla om jag får slut på annat att se, men det lär jag ju inte få”: Quantico, Heroes Reborn, Supergirl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *