Everybody hail to the pumpkin song!

11223814_10204795907724207_138291949084910911_n

”Boys and girls of every age, would you like to see something strange? Come with us and you will see, this our town of Halloween.”

Så inleds Tim Burtons Nightmare before Christmas, kanske en av tidernas mest kända Halloween-film (förutom själva Halloween-film-franchisen förstås). Den kom ut för 22 år sedan och har för mig och många andra blivit ett obligatorium på allhelgonaaftonen, även om många anser att det inte är en Halloweenfilm utan en julfilm. Storyn, som ni säkert alla känner till, handlar om Pumpakungen Jack Skellington som tröttnat på Halloween och reser till julens land där han upptäcker den där härliga julkänslan och vill återskapa den i Halloweenlandet. Men samtidigt handlar filmen om att hitta glädjen med just Halloween, att uppskatta det kusliga, det annorlunda och det udda. Att vara den man är, och ha kul på sitt sätt.

Vi i Onda Cirkeln är särskilt förtjusta i Halloween och har förberett en vecka med kusligheter, mörker, häxor, ond bråd död och söta små spöken. Bland annat så kommer Nahal kommer prata om The Craft, filmen som inspirerat namnet till vår Onda Cirkel-blogg. Hanna kommer prata Cabin in the Woods, och yours truly kommer bekänna sin sämst bevarade hemlighet genom tiderna, och prata om favoriter från 80-talet.

Stig in i Halloween-landet med oss. Vi hoppas du ska ha kusligt roligt!

Let the Witching Hour begin!

halloween3

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *