”Franklin sends his regards.”

Detta inlägg innehåller spoilers för Sleepy Hollow fram till och med avsnitt 14 av säsong tre.

Sleepy Hollows nedåtgående popularitet till trots så uppskattade jag verkligen de två senaste avsnitten.

I ”Dark Mirror” försöker Abbie och Crane stoppa en djävul som hjälper Pandora och Pandoras douche-pojkvän till gud att få mer makt, men handlar också om Abbies försämrade mentala tillstånd efter hennes tid i katakomberna. Hennes hjärnspöken distraherar henne allt mer, och hindrar henne nästan från att rädda Crane i tid efter att han blivit stungen av en skorpion. Detta leder till en rörande scen där Abbie förklarar för Crane att hon har ett beroende och att hon måste börja ta itu med sina problem, vilket jag tyckte var ett fint sätt att föra karaktärerna närmare varandra, till skillnad från scenen när Abbie kom tillbaka från katakomberna och Crane var alldeles pinsam. Fansen vill ha Crane och Abbie tillsammans, men det måste ske på ett övertygande sätt. När Abbie satte sig ned och höll om Crane och kysste hans panna så blev jag övertygad om hur nära dom är, och jag ser fram emot hur det utvecklas.

 

SH

 

I ”Into the Wild” så åker Abbie och hennes kollega Sophie iväg på en överlevnadskurs i vildmarken, där de börjar utveckla en vänskap medan de jagar ett regenererande maskmonster som smittat deras vildmarksguide. Samtidigt åker Crane till en professor för att tolka symbolen som Abbie fixerat på. Abbies och Sophies vänskap är oväntad men glädjande, det är så härligt att se dem bonda och prata om övernaturliga saker. Bechdel-testet klaras med flying colours. Kvinnor som får ha kvinnliga vänner utan att det handlar om män: boom, check off!

 

SLEEPY-HOLLOW-INTO-THE-WILD-EPISODE-STILLS-8

 

Sleepy Hollows har länge lidit av att Abbie inte fick nog med story arcs, men så har inte varit fallet denna säsong. I ”Dark Mirror” samt i ”Into the Wild” så får båda Mills-systrarna visa sig kapabla och självständiga, men får även ha svagheter utan att de för den sakens skull blir hjälplösa. Tvärt om, när de blir utsatta för mansplaining eller får sin egen frihet inskränkt av ”välmenande män” så är de snabba med att stå upp för sig själva. En man försöker hjälpa Abbie med klättringsutrustningen då Abbie och Jenny är och klättrar på klätterväggar, men Abbie visar snabbt att hon inte bara klarar sig själv utan kan ta sig upp för en vägg sjukt snabbt, och systrarna gloatar lite spydigt åt Den Hjälpsamma killen. En annan gång så konstaterar Abbie att hennes chef lett runt dem i cirklar ute i skogen varpå han säger: ”You think you can do better, Davy Crockett?” och hon skrockar ”I can’t do worse.”

Jennys pojkvän kliver över linjen då han packar ner alla sakerna i Jennys trailer och byter ut trailern till en nyare och lyxigare. Efter att Jenny bankat in budskapet ”Never ever touch my stuff without asking” ett par gånger så inser Joe misstaget, hämtar tillbaka Jennys egen trailer och lär sig respektera Jennys gränser.

Medan Jenny och Abbie står upp för sig själva och går från framgång till framgång så går det inte lika bra för allas vår Pandora, som verkligen inte uppskattas nog av sin douche-pojkvän. Skillnaderna mellan Mills-systrarnas och Pandoras situation går nog ingen förlorad, Jenny och Abbie låter ingen trampa över dem, medan Pandora lider av sin brist på sjävständighet. Frågan är om inte Pandora själv börjar inse att hon är better off without douche-killen.

 

I am a douche.

Sleepy Hollow har också hittat tillbaka till de roligare monstren, den humoristiska dialogen och de gotiska mysterierna. Crane träffar en gammal rival, Leeds, som hånat honom för att han var lärling till Benjamin Franklin, som enligt Leeds var en sämre vetenskapsman än han själv. När Leeds till slut går under tack vare blixtar säger Crane ”Franklin sends his regards” vilket fick mig att le, och inte bara för att det påminde mig om Game of Thrones ”The Lannisters sends their regard” utan för att Crane är som roligast då han är en snobbig britt som inte tolererar att någon snackar skit om hans husgudar.

Säsong tre har varit väldigt ojämn men den börjar ta sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *