Jus drein jus daun

Spoilervarning för The 100 3×07.

lexa2

Jag hade tänkt skriva ett genomtänkt inlägg om Lexas död på The 100, om queerbaiting och hur HBTQ-karaktärer får fungera som billiga marknadsföringsverktyg, om serieskapare som gör serier fulla av roliga, smarta intertextuella referenser men tror att deras berättelser är unika, visionära snöflingor när det gäller representationspolitik, om hur CW borde lärt sig sin läxa redan med Sara Lance och Nyssa al Ghul, om hur jag i en värld där tv- och filmrepresentationen av queera kvinnor inte främst bestod av 1) tragedi, 2) mjukporr skapad av män för män, eller 3) en otrevlig kombination av ovanstående, skulle tyckt att ”Thirteen” var ett fantastiskt avsnitt, och det faktum att Lexas dödsscen är så gott som en exakt repris av Taras i Buffy känns snudd på sadistiskt, men jag är dränkt i tentaplugg och orkar inte.

Här är i alla fall några länkar relaterade till det och den fanbaserade sociala medier-kampanj som följde för den som är intresserad:

wedeservedbetter.com

What TV Can Learn From ’The 100’ Mess

All 142 Dead Lesbian and Bisexual Characters on TV, and How They Died

These 16 Shows Gave Queer Lady Couples a Happy Ending

A Queer Woman of Color Was Killed on TV Last Night

4 kommentarer

  1. Jag var ju en stenhård Bellarke-shipper förr men började faktiskt komma över till Clexa mer och mer. Så jäkla trist att de tog en sån intressant karaktär och dödade av henne, det är ett så stort misstag så det finns inte. Om de inte ville att hon skulle komma ivägen mellan Bellamy och Clarke kunde de gett henne andra storys, men låtit henne leva. Jag hoppas det finns något sättt att få Lexas medvetande att leva vidare genom AI, typ som i en god City-of-light-version. Det måste ju finnas en anledning till att de visade hur folk lever vidare där efter sin död… Eller är det för att de tänker döda Raven? They better not…

    Jag misstänker att skaparna inte på allvar tänker para ihop Clarke med någon annan än Bellamy. Jag tror också de vill pusha karaktärerna att bli mörkare, kallblodigare och tyvärr så blev Lexa Clarkes plotdevice för att det ska hända.

    • Alltså, om Clarke blir tillsammans med Bellamy och Sara med Snart kommer jag aldrig kolla på en CW-serie igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *