Marvel: Trailer-Triss i Trikåer

Första trailern för Marvels Black Panther har äntligen släppts och den ser så bra ut! Så snyggt filmat, så bra skådisar, soundtracket är on point. Mycket pepp inför detta!!
Det är verkligen skam att kvinnor och icke-vita lyfts i MCU ett årtionde efter att varenda Chris i Hollywood fått dra på sig ett par tights. Det är nästan som att de väntar på att folk ska ha blivit helt uttråkade när det gäller ALLA andra hjältar unna de tänkte att det kunde va dags för exempelvis en svart man att vara huvudrollen i en superhjälterulle (jag menar, har det gått typ 30 år sen Wesley Snipes spelade Blade?)
Sen är det ju också sorgligt på sitt plan att Marvel, vars samtliga hjältar bör i riktiga städer (gärna New York) till skillnad från DCs Gotham och Metropolis, aldrig någonsin ville göra den research det skulle krävas för att porträttera en riktig Afrikansk kultur av de hundratals som finns. Man valde bort storstäder som Johannesburg och Nairobi och hade så svårt att föreställa sig en modern afrikansk stad som kunde bli ett högteknologiskt centrum, att man gick och hittade på Wakanda för att slipa förhålla sig til något äkta. Som att Wakanda är lika troligt som Thors Asgard. Jag är inte såld på detta, men vi får se hur det presenteras. Vem Vet, det kanske blir en positiv överraskning?

Hur som, åtminstone skådespelarlistan ger mig så mycket förhoppningar! Angela Bassett i vitt hår – så mycket Storm-vibbar!! Det är ett ”what could have been” moment.

Senaste trailern för Spider-Man: Homecoming har också släppts. Det är tredje i raden av trailers för den första filmen om den nya Spider-Man (alltså den Tom Holland spelar och som kopplas till MCU och The Avengers). Alltså, jag är gammal nog att tycka att det inte var evigheter sen Tobey Maguire var Spider-Man, och där emellan har ju till och med Andrew Garfield spelat rollen. Är jag pepp? Inte särskilt. Är jag positiv? Hyfsat faktiskt, för Holland verkar väldigt lämplig i rollen som Peter Parker även om jag var så, så redo för Miles Morales-versionen.

Jag ser väldigt mycket fram emot Thor: Ragnarok, för Taika Waititi är ett regissörs-geni. Sen är ju Thor den roligaste karaktären i hela MCU för han är så jäkla löjlig.

 

PS. Det här är ju DC-relaterat, men tål att nämnas i detta superhjältesammanhang att  Wonder Woman slår box-office rekord på sätt som inga Hollywood-dudebros på hundra år verkar kunnat förutse, vilket antagligen är anledningen till att det tar år mellan satsningar på kvinnliga superhjältar. Men nu har Supergirl och Agent Carter gått på TV och Wonder Woman i år följs upp av Captain Marvel nästa (eller är det nästnästa?) år.  Jag kommer skriva ett inlägg om WW i veckan, som var långt ifrån perfekt, men klart bättre än många andra superhjältefilmer som kommit senaste decenniet. Tills vidare, gläds åt att Wonder Womans otroligt positiva mottagande lett till att man påbörjat om-inspelning utav flera Justice League scener, antagligen för att dra ner på snubbigheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *