Organisera ditt tv-serienörderi

tweeFör alla tv-serienördar som har en Android-telefon har jag ett tips: Twee! Twee är helt enkelt en app som håller koll på ens serier åt en. En lägger till alla serier en kollar på och så uppdaterar appen kontinuerligt säsongspremiär- och avsnittsdatum för de som fortfarande pågår (det går såklart också att lägga till redan avslutade serier). Jag tror appen går efter de amerikanska sändningstiderna så den missar ju dock ifall de sänds tidigare i typ Storbritannien eller Kanada. Detta hänger också samman med appens sämsta sida: det går bara att lägga in engelskspråkig tv, så tittar en på icke-anglo-amerikansk tv får en kolla håll på dem på annat vis.

Jag använder främst Twee för att hålla ordning på vilket avsnitt jag är på i vilken serie, för att fortsätta hålla koll på serier jag börjat titta på men tagit en paus ifrån och för att hålla mig uppdaterad om när serier börjar sändas eller kommer tillbaka från ett uppehåll. Ibland bläddrar jag igenom den för att få tips om jag inte riktigt vet vad jag vill titta på.

Appens display är ganska anpassningsbar – du kan bland annat ställa in vad för information du vill ha om serierna direkt i listan, i vilken ordning serierna ska listas, om du vill ha mörk eller ljus bakgrund och hur många kolumner. Jag har min inställd på en kolumn eftersom det ger bäst överblick, även om det blir en del scrollande bland alla serier. Det går också att pinna de serier en för närvarande vill ha bäst koll på så att de hamnar överst, vilket är en bra funktion.

Twee är inte den roligaste appen jag har i min telefon, men om en, liksom jag, fastnat så långt ned i tv-träsket att en inte längre kan hålla ordning på vilka serier en vill ha koll på så är den en mycket bra hjälpreda.

(Jag har tyvärr inget bra substitut för er iPhone-användare, men det finns säkert bra alternativ om en söker på ”tv app” eller liknande.)

12 kommentarer

  1. Får erkänna att jag inte håller så noggrann koll längre. Sedan *host* Tvtorrents gick i graven i början av året har jag inte ersatt den med någon annan kalender. Visst missar jag lätt när någon ny säsong har börjat eller kommit tillbaka från ett uppehåll, men förr eller senare brukar jag upptäcka det ändå. ;)

    • Haha, ja, ärligt talat använder jag den främst för att hålla ordning på vilket avsnitt jag är på. Innan hade jag noll koll ifall det gått typ mer än en månad sedan jag kollade på en serie. xD

  2. Det kanske är dags att skaffa en app, faktiskt, allt mitt tittande är en enda härva nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *