Shadowhunters

shadowhunters

På sin 18-årsdag börjar Clary Fray uppleva märkliga saker. Hon målar underliga symboler, en biscotti försvinner in i en sketch och hon träffar en kille, Jace, som bara hon kan se. Hon följer efter honom in på en klubb och får se honom och hans vänner döda en grupp demoner. När hon rusar hem får hon reda på att hennes mamma, Jocelyn, känner till demonjägarna, och att hon dolt sanningen för Clary hela hennes liv. Det visar sig att Jocelyn är jagad av mäktig man, och att hans följare nu hittat dem. Jocelyn blir kidnappad, och Clary måste nu ta hjälp av skuggjägarna för att hitta henne.

Tv-serien Shadowhunters är baserad på den omåttligt populära bokserien Mortal Instruments av Cassandra Clare. Det finns också en film som är baserad på böckerna, Mortal Instruments, men som floppade totalt. Den tog några ”kreativa friheter” med storyn och saboterade den totalt. Så se inte den.

Mina förväntningar på denna serie var rätt så låga efter att ha sett ett klipp från första scenen. I mean, what’s up with the wigs? Clarys hår, och Isabelles hår. Gah! Clary kändes väldigt tillgjord till skillnad från bok-Clary och Jace verkade överspänd. Men av pilotavsnittet att döma känns det som en väl sammansatt story med snygga detaljer. Handlingen följde boken troget (thank god for that!) och man lyckades visa delar av världen och få tittaren att vilja veta mer. Clary blev i slutändan mer sympatisk än jag trodde (håret till trots) och Jace var mycket mer kaxig och humoristisk än jag förväntat mig.  Jag gillade kemin mellan dem, med.

Det märks väldigt tydligt att det är ett poppigt tonårsdrama, men avsnittet tog sig själv på allvar och mystiken finns där. Nästa avsnitt kommer på onsdag och jag kommer definitivt se fortsättningen!

3 kommentarer

  1. Jag har inte läst böckerna, men tyckte att filmen var ok. Eller i alla fall första halvan – sedan ballade den ur med en massa tråkigt ”I am your father”. ;) Såg första två avsnitten av Shadowhunters i helgen och började fippla med mobilen någon gång under andra avsnittet så det är inte ett bra tecken… Tycker inte att den hanterade sin lore särskilt bra, det blev mest random fantasybabbel som slängdes i ansiktet på en hela tiden. Jag kommer nog inte att se mer, om jag inte hör rapporter om att den plötsligt blir jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *