Skepp ohoj

The Last Ship är en apokalypshistoria om besättningen på ett amerikansk krigsskepp, som när de återvänder från en övning i Arktis upptäcker att resten av världen har drabbats av en svår pandemi. Ombord finns förutom militärer också några mikrobiologer, så självklart ska de försöka rädda världen.

Jag såg första säsongen för ungefär ett och ett halv år sedan och även om den mest var hjärndöd underhållning på ett väldigt amerikanskt flaggviftande vis med stereotypa skurkar, så hade den sina ljusa stunder och jag blev ganska nyfiken på vart den skulle ta vägen i andra säsongen. Då skrev jag bland annat så här:

The Last Ship ser bra ut och har flera riktigt spännande avsnitt. Den utspelar sig mestadels till havs, vilket jag ju är svag för. Jag är även svag för Rhona Mitra, som spelar Rachel Scott. Skutan har en hyfsat blandad besättning och det är ju alltid ett plus i min bok att när skeppets XO gormar ”Chief engineer, give me a status!” kommer svaret från [en kvinna]. […] Träigt skådespel, träig dialog […] ”America, fuck yeah!”-nivån är rätt hög och skurkarna som kapten Käklinje och hans besättning möter är exempelvis Ryssen (vad annars?), al-Qadia och en slemmig sydamerikansk knarkboss. I ett avsnitt stannar de vid Guantanamo för att tanka och plockar med sig en f.d. fångvakt som får rollen som comic relief. Eh, okej.

Trots dessa problem tänkte jag nog att jag någon gång skulle se vidare, antagligen vid något tillfälle då ”hjärndött” är det som känns mest lockande. Nu känner jag att den stunden har kommit, men inte bara för hjärndödhetens skull. Tredje säsongen börjar snart och jag råkade se en bild som visar att både Bridget Regan och Dichen Lachman kommer att vara med, den första som ”a former Navy Intelligence Officer now operating under diplomatic cover in China” och den andra som badassig helikopterpilot. Woho!

Promobild för tredje säsongen:
tls

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *