Sommar-tv

Vi har sommarplaner!

Maria: Jag har verkligen ingen koll på vad som är nytt i sommar. Nada. Men jag kommer såklart att följa andra säsongen av UnREAL, som var förra sommarens antagligen bästa nya grej. Sommar betyder också ny säsong av OITNB, som jag redan har sett. Jag och sambon har börjat se Person of Interest, som verkar lovande. Annars kommer jag nog mest att titta ikapp serier jag brukar följa, men har hamnat sådär en halv säsong efter med, som Agents of SHIELD eller sådär sju andra – det har inte varit en bra vår för mitt tv-tittande. Eller plocka upp The Americans igen, en väldigt bra spionserie som jag av någon anledning inte har sett på länge. Eller så skiter jag allt och ser om Spartacus. Det börjar dags, eller vad säger du, Anna? ;) Eller så kommer jag inte se något alls för att jag kommer att resa större delen av min semester. Vi får se, helt enkelt.

Fia: Jag är redan mitt i min semester, och kan erkänna att det inte blivit mycket tv-tittande hittills.  Men något skall jag nog hinna med. Jag tänker nog se Supergirl, som det har pratats om en hel del på sistone. Sen tänkte jag nog se färdigt The MagiciansJag skulle också vilja börja kolla på Person of Interest, men vet inte om jag är redo att ge mig in på en fem säsonger lång serie nu, kan se den sluka all min vakna tid, för jag är helt enkelt inte nog karaktärsstark för att stå emot bra serier.

Min vanliga sommarplåga Teen Wolf är sorgligt frånvarande från tv-tablåerna, troligen för att Dylan O’Briens skada i Mazerunner troligtvis fördröjt inspelningen. Jag borde kanske se Mazerunner, men det suger inte riktigt efter en ny tonårsdystopi. Man kan inte övertrumfa Hunger Games.

Hade häromdagen Star Trek-maraton inför den nya Star Trek Beyond som kommer på bio 20 juli, och på någon vecka kommer jag ha Independence-day-filmkväll inför den nya Independence Day. Kanske blir det den fjärde juli? ;)

Hanna: Sommaren är verkligen en tid för att både hämta andan och doppa tårna i lite nytt. Jag kommer absolut försöka se säsong två av Dark Matter som sänds nu i sommar, men i övrigt blir det mest att komma ikapp sånt som inte hunnits med under våren, jag är rätt restriktiv med att hoppa på nytt. Sista säsongen Person of Interest, senaste Orphan Black och så Outlander ligger och väntar.

Jag plöjde första säsongen iZombie för ett par veckor sen och är pepp på att göra likadant med säsong två. Så bra! Utöver det så har jag precis kommit igång (igen) med att se om Stargate för sjuttioelfte gången, just nu varvar jag avsnitt av SG1 och SGA i vad jag hoppas är sändningsordning.

Om jag känner mig riktigt nostalgisk så blir det kanske även lite gamla Highlander-avsnitt. Ack så dåligt, och så campy, men också mysigt på ett sätt som bara nittiotals-serier kan vara. Perfekt semester-TV.

Frida: Jag har inte tittat på mycket TV eller film alls sedan jag stack till Japan, och eftersom jag är kvar här till augusti så tror jag inte det kommer öka nämnvärt över sommaren. Jag ska dock se till att ta mig tid att se den nya anime-versionen av Berserk som börjar visas 1 juli 2016. Det utlovas 24 episoder som kommer vara en sequel till ”The Golden Arc” filmtrilogin och handla om ”Black Swordsman”-arcet. Så taggad på detta!

En annan serie som fångat mitt öga är Lucifer som har karaktärer skapade av bland annat Neil Gaiman (!) tagna från hans serie ”The Sandman”. I mean, there’s no way in hell (yes I went there) that I’m not watching this. Hela första säsongen (13 episoder) finns ute och serien har blivit förnyad för en andra säsong.

Anna: Mitt tilltänkta tv-sommarprojekt var ju OITNB, men den har jag ju redan dragit igenom… Egentligen känner jag att jag är inne i mer av en läsperiod nu och att tv-tittandet hamnat lite i bakgrunden, vilket känns ganska okej. Hittills under sommaren har jag främst följt serier medan de gått på tv – Orphan Black, Person of Interest, Wynonna Earp och UnREAL, men utöver den sistnämnda har de ju gått klart för den här säsongen. Så det jag tänkt är att kolla ikapp Black Sails och The Last Ship (havstema, tjohej!) samt eventuellt börja se om Person of Interest. Sista säsongen visades på ett så underligt tidsschema (ibland ett avsnitt per vecka, ibland två, ibland tre…) så jag känner att jag vill se om allt för att få en bättre helhetsbild, både av sista säsongen och hela serien. Jag är också sugen på att se om Spartacus, haha! Det var ett tag sedan nu. Däremot har jag bestämt mig för att lägga ned Agents of SHIELD och Dark Matter medan jag tyvärr känner mig helt ointresserad av The Magicians så det blir inte så mycket nytt i sommar. Men det är okej det med.

Nahal: Jag hade personligen hoppats att ta upp och titta ikapp massa serier i sommar: Black Sails, How to Get Away with Murder, och kanske till och med The Good Wife. Nån del av mig (en mycket opålitlig del av mig) har fått för sig efter mycket intressanta klipp från säsong 6, att jag borde börja med Game of Thrones igen, och när det gäller nya säsonger så vill jag ju egentligen se OITNB (men ändå inte, efter det jag hört).
Jag börjar dock misstänka att inget av detta kommer hända?! Jag kommer se säsong två av UnREAL och förhoppningsvis älska den och förfasas av den precis som med den första ångestframkallande, beroendeframkallande säsongen. Sen blir det antagligen till att börja se Breaking Bad med C. och sen ge mig på något helt nytt. Är mest pepp på något brittiskt, och känner mig jättesugen på Peaky Blinders, så det blir nog mest troligt det. Och så något som jag antagligen inte ens kommit på att jag vill se och som plötsligt bara måste ses. TV-tittar livet är hårt.

1 kommentar

  1. Jag håller med Hanna. Outlander är en härlig serie att sträcktitta på och jag väntar ivrigt efter mittsäsongsavslutningen till helgen.
    Sedan är iZombie så himla bra. Säsong 2 rekommenderar jag. Och tack för att du påminde mig om Highlander serien. Den har jag glömt men åh vad jag följde den när den gick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *