Soundtrackvecka: Annas favoriter

Eftersom originalitet är överskattat som gör jag som mina medbloggare och bidrar till Onda Cirkelns soundtrackvecka med en lista över mina bästa soundtracks.

(Övrig notering: filmmusik är ett område som sällan nämns när den enormt sneda könsfördelningen inom filmindustrin diskuteras men holy fuck vilken mansdominans.)

 

Spartacus – Vengeance & War of the Damned, Jospeh LuDoca
Egentligen gillar jag hela seriens soundtrack, men musiken till Vengeance och War of the Damned är helt klart bäst. Jag är ett stort fan av soundtrackmusiker som fattar hur bra elgitarrer gör sig i bombastiska action scores. Det är maffigt, pampigt och fantastiskt – precis som serien.

 

Mad Max: Fury Road, Junkie XL
Ytterligare ett soundtrack som förstår vikten av metalelement i filmmusik! Jag lyssnar sällan på filmmusik annat än när jag pluggar, men Fury Road-soundtracket har gått varmt sedan jag såg filmen i somras. It’s so shiny and chrome.

 

Van Helsing, Alan Silvestri
Min oironiska förkärlek för den allmänt hatade Van Helsing har nästan fått mig utkastat ur den Onda Cirklen en gång redan, och att den får vara med på listan över mina bästa soundtracks gör väl knappast saken bättre. Men Silvestri gör bra filmmusik och enligt mig är musiken till Van Helsing hans bästa verk.

 

Orphan Black, Trevor Yuile
Orphan Black-musiken gillar jag mest för att det passar serien så fantastiskt bra och är så stämningsfull, nervkittlande och reflekterar både seriens sf-element och den paranoia första säsongen drevs av på intressanta vis. Mina favoriter är ”We Meet Helena” och ”Endless Forms Most Beautiful” som ger mig rysningar varje gång jag hör dem.

 

Pacific Rim, Ramin Djawadi
Eftersom det vore underligt om jag och Maria inte delade åtminstone ett soundtrack på våra listor, haha. Elgitarrer, maffigt, pampigt – ja, ni fattar vad jag gillar.

3 kommentarer

  1. ”holy fuck vilken mansdominans”
    Tänkte också på det när jag gjorde min lista. :(

    Btw jag gillar såklart också Spartacus- och Fury Road-musiken, men måste ju spara några till dig. ;)

  2. Jag håller med dig. Iof är jag ingen stor fan av Van Helsing, det är ok att se, men Alan Silverstri är ju ändå Alan Silverstri. Jag har älskat honom sedan Romancing the Stone och Tillbaka till framtiden. För att inte tala om The Mexican. Underbara filmer, underbar soundtrack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *