Soundtrackvecka: Marias favoriter

Jag gör som Fia och listar några favoriter. Följande soundtrack är de jag har lyssnat mest på de senaste åren. (”Får inte Howard Shore vara med?” undrade sambon. Jo, han får ett eget inlägg om några dagar!)

soundtrack-Pacific-Rim soundtrack-tron soundtrack-dredd Soundtrack-drive

 
Pacific Rim av Ramin Djawadi.

Ah, Pacific Rim. Så puckad film, så bra bioupplevelse. Pampigt upphöjt i tusen och det gäller såklart även musiken. Användningsområde: När jag behöver blockera omvärlden (åka tåg), behöver energi för att ta mig igenom något tråkigt (typ attestera fakturor på jobbet) eller bara vill känna att jag är i min egen actionfilm.

Bonus: Ramin Djawadi står även bakom mycket av musiken i Game of Thrones och den är inte så dum den heller. På temat ”pampigt” har jag har spelat sönder ”The King’s Arrival”.

 
Dredd av Paul Leonard-Morgan.

Dredd är en helt ok actionrulle med ett soundtrack som jag började lyssna på redan på väg hem från biografen. Det är monoton industri, arga syntar och en allmän känsla av dovt framtidsmörker och förfall. Användningsområde: städmusik, träningsmusik.

 
Tron: Legacy av Daft Punk.

Jag minns en recensent som hävdade att som film är Tron: Legacy inte så bra, men om man betraktar den som en två timmar lång musikvideo blir den mycket bättre. Det ligger definitivt något i det. Eller så kan man hoppa över filmen, och bara lyssna på musiken om och om igen – med det irriterande pratet i ”The Grid” bortplockat ur spellistan.

 
Drive av Cliff Martinez m.fl.

Musiken i Drive var en omedelbar förälskelse. (Resten av filmen är bra också btw.) Drömsk electronica med 80-talsvibbar, blandat med lite råare ambientspår. Det är ett oväntat mjukt soundtrack för en så hård och noir:ig film, men den kontrasten är en viktig del av filmens stämning. Jag har lyssnat på ”A Real Hero” med College hur många gånger som helst.

Just när jag hade sett filmen fanns en del av låtarna på Spotify, men inte soundtracket i sin helhet. Det ledde till en hel del frustration när jag försökte skaffa det, eftersom det finns en del konstiga branscher som tydligen inte vill att man ska köpa deras grejer:

"This item is not available in your country." MEN TA MINA PENGAR FFS.

Ett foto publicerat av Maria (@grenverk)

FU. (Men numera går det att köpa.)

3 kommentarer

  1. Åh kul att bli påmind om Tronsoundtracket. Nu blev jag sugen på att se om!

    Kul att du också repeatar ”A real hero”. Ibland (läs: ofta) tar jag till och med på mig tighta handskar och kör bil till Drive-soundtracket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *