Supersudd

Jag har sett de tre första avsnitten av lagom fluffroliga Supergirl och ska nog skriva ett längre inlägg om den när jag har sett lite mer och bestämt mig för om jag ska följa den eller inte. Men först måste jag fråga: Vad fan har de gjort med Calista Flockharts ansikte? I flera scener ser det lite ut som att de har satt ett soft focus-filter på henne, men inte på hennes motspelare. I en scen ser det till och med ut som att någon Photoshop-noob har gått loss på henne för att öva retuschering, med skrattretande resultat. Jag har svårt att tolka det på något annat sätt än att de försöker maskera ålderstecken, vilket förutom att vara allmänt sugigt också är väldigt konstigt i en tv-serie som i övrigt är väldigt tydlig med sitt feministiska budskap.

Skärmdumpar ur en scen där hennes karaktär Cat Grant pratar med Kara/Supergirl och en där hon pratar med James Olsen:

fejs1 fejs2

fejs3 fejs4

Ser ni hur oskarpt hennes ansikte är i jämförelse med de andras? Extremt distraherande. Och jag vet inte ens vad som pågår här:

fejs5
Eh. Jag har inte har manipulerat den på något sätt, även om det verkligen ser ut så. Det är bara en skärmdump.

3 kommentarer

  1. Ja, verkligen konstigt. Jag har inte sett serien men trailer på den och det tog mig ett tag innan jag fattade att det var Calista Flockhart. Jag kände inte igen henne.

  2. Alltså, jag kan fortfarande inte fatta att någon tyckte detta var vare sig en bra eller acceptabel idé? Vadfan liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *