The wolves are back in town

teen wolf

Ett bra sätt att spendera regniga sommardagar när alla ens favoritserier har uppehåll är att kika på Teen Wolf, en MTV-producerad tonårsserie som handlar om ett gäng varulvar i den sömniga småstaden Beacon Hill. Om man gillar lättsmält poppig action, humor och not-so-frightening-skräck är detta perfekt. Den har många fina karaktärer så som Stiles Stilinski, Lydia Martin och min nya favorit Deputy Parrish.

Jag, Nahal och Maria har spenderat många långa stunder på twitter med att diskutera Mama McCall och Scotts relation, Stiles förträfflighet, #WhatIsParrish och Lydia Martins många fina frisyrer, som vi är sjukligt avundsjuka på.

lydia5 lydia2 ly-dee-aalydia1

Jag menar, är hon inte bara underbar?

Maria har också skrivit mycket viktiga inlägg om Teen Wolf här och här.

Visst är det en rätt så ytlig serie, men allting måste inte vara allvar hela tiden, faktiskt. Ibland måste man frossa i nakna bringor, superstiliga klänningar och Dereks många Sourwolf-miner.

sourwolf4  sourwolf2 sourwolf1sourwolf3

Teen Wolf är inne på sin femte säsong, och även om den har haft en ganska ojämn start så finns det mycket som talar för att denna säsong kan bli bra. Det finns ett par uppriktigt intressanta spår, bland annat det om Desert Wolf, och det om Parrish. Den rätt så nya karaktären Liam Dunbar har fått en potentiell hatkärlek och jag gillar deras interaktion hittills. Det som jag tycker är sämst hittills är Scott och Kiras och Malia och Stiles relationsdraman. Det känns halvdant utfört och lite omotiverat.

dread

Det nya ”big bad” är The Dread Doctors, par steampunk-klädda varelser som bäst påminner om dr Frankenstein med sina tortyrbänkar, vassa verktyg och avhuggna lemmar bevarade i formalin. Jag gillar att de verkar arbeta utifrån helt andra ramar än alla övernaturliga varelser vi sett hittills i serien. The Pack behöver nya utmaningar för att växa, och trots all deras erfarenhet av övernaturliga väsen, trots deras superkrafter och smarthet, är det ingenting som biter på doktorerna.  Hur ska de klara sig ur detta?

Förra säsongen hade taglinen ”Loose your mind” och handlade mycket om mentalsjukhuset Eichen House och rädslan för att förlora sig själv. Denna gång är taglinen ”Watch your pack/back”, och av allt att döma så kommer nog många i gänget att börja ifrågasätta sina lojaliteter och sin vänskap. Denna säsong handlar också om deras senior year i high school, så jag hoppas bara inte säsongen blir en enda lång parafras på Vitamin Cs ”Friends Forever”.

Sist men inte minst så måste jag bara slå ett slag för Marris/Larrish-shippingen, det vill säga den om Lydia och Parrish. Jag bryr mig inte om att det är ett par år mellan karaktärerna, jag tycker dom är helt underbara ihop? Vad tycker ni?

 

14 kommentarer

 1. Ang. ålderskillnaden så reagerar jag på Lydia/Parrish ungefär som på Aria/Ezra i Pretty Little Liars (även om det egentligen var värre för att han var hennes lärare, hon var yngre etc): Om det hade varit på riktigt hade det varit lite problematiskt, men nu är det ju på låtsas, och i tv-serier där tonåringar ofta spelas av vuxna har jag svårt att se karaktärerna som så unga som de ska föreställa att vara, så jag bryr mig inte. ;) När jag ser Lydia och Parrish så ser jag ju inte en vuxen man och skolflicka. Jag ser två jämnåriga vuxna – och tycker att de är väldigt gulliga. ;)

 2. Ja, de är typ jämnåriga irl. :)
  Det med åldern har dock amerikanska publiken reagerat mycket på, och jag hoppas det inte stoppar/avskräcker skaparna för jag tycker Lydia och Parrish är gulligare än Lydia och Stiles. ;)

  • Jag hoppas verkligen att det inte finns några planer på att para ihop Lydia och Stiles, för jag gillar dem som vänner och partners in crime. Det skulle vara så tråkigt och typiskt om de bara ”Nu ska vi ÄNTLIGEN ge Stiles tjejen han ALLTID har trånat efter.” Blö.

   • De gör sig mycket bättre som vänner.
    Teen Wolf är ändå en serie som tyvärr har lite som en grej att alla ska ”pair-off” med någon. Så även om killar och tjejer hänger i ett gäng so kompisar, så umgås ju exempelvis Kira bara med Stiles när Scott är där och Liam hänger liksom aldrig med Lydia och Malia utan de andra killarna. Lydia och Stiles är de enda av motsatt kön som umgås ensamma som vänner. Jag vill ha kvar det.

    • Jag med! Jag har aldrig tänkt på det, men nu när du säger det så är det ju faktiskt så. Förutom Theo och Malia… *ödesmusik*

     • Urk, Theo!!
      Hittills är han en two-faced, sociopatisk syskonmördare, kan de göra honom ännu mer osympatisk? Also, vart är hans intetsägande storyline på väg? WHAT IS THE POINT OF HIM??

  • Men grejen är väl också att byxmyndighetsåldern ofta är högre i de flesta stater i USA, åtminstone i Kalifornien (tror det är 18), än i Sverige? Har också sett folk kritisera Sterek skarpt pga åldersskillnaden, som jag inte tyckte var nån större grej.

 3. Jag kan tycka åldersskillnaden ändå är lite av en grej. Håller med att skådisarna i sig är vuxna och det känns inte så uppenbart. Sen har Lydiga och Parrish jättebra personkemi, och jag tycker också om de ihop, så jag är helt för den shippingen :)
  Dock gillar jag att de hittills hållit det på en oskyldigt flirtig och vänskaplig nivå. Inte så mycket för att hon är 6 år yngre som att hon är en 6 år yngre gymnasieelev och han en polis, så för Parrishs karaktärs trovärdighets skull känns det som att han borde åtminstone uttrycka liiite osäkerhet inför situationen.
  Tänker lite osökt på Veronica Mars och polisen Leo, fast där var det ännu krångligare för Veronicas pappa var Leos chef.

  • Jo, absolut. Om de hade slängt sig på varandra på en gång hade ju Parrish inte framstått som så sympatisk, utan då hade det varit lite mer ”eh, du kunde i alla fall fundera lite innan du gav dig in i en möjligtvis olämplig relation”. ;)

  • Yes! Eller hur! De har jättefin personkemi.

   Hoppas bara inte Parrish visar sig vara ond.

    • Jag såg just färdigt ett nytt avsnitt, och det var BRA. Also, jag tror Parrish går i sömnen.

     • Såg också senaste idag. Han tycks vara under någon typ av hypnos. Håller med om att han inte tycks vaken/medveten iaf, men detsamma gäller ju Kira.

      Mest synd i avsnittet: slitningar mellan Sheriff Stilinski och Mama McCall :(

 4. De höjde verkligen tempot där ett tag med hela ”No more bending the rules for anyone.” Jag tycker alltid det är intressant när man skriver serier där superhjältarna kommer undan med allt, tills en dag då de bara inte gör det. För lagen kom emellan, eller något annat som en sjukdom, och så måste se kämpa med att vara i verkligheten/de vuxnas värld, där man måste ta konsekvenserna av sina handlingar. Jag tycker det är fint att se lite angst mellan föräldrarna för de agerar ju ut mycket av det som vanliga föräldrar gör. Ska man låta barnen komma undan med saker eller ska man hjälpa dem? Jag tror att man måste testa relationen lite för att se hur de hanterar det utifrån båda sidorna. Jag är säker på att de kommer hitta tillbaka till varandra, troligtvis med större emfasis på ”till varandra” än tidigare ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *