Trailersvep: Legends of Tomorrow

Legends of Tomorrow, som befinner sig högst upp på listan över serier jag redan nu vet att jag antagligen hatar men kommer titta på ändå, har fått ett premiärdatum – 21 januari – och en officiell trailer. Med tanke på skaparnas track record med Arrow samt Legends of Tomorrows redan nu uppenbara problem – för många män, halvtaskiga skådespelarinsatser, träig dialog – så är det ju närapå omöjligt att det här blir bra, men trailern lyckas ändå fånga mitt intresse med pinsam lätthet.

Sara Lances återkomst är ju den största anledningen att jag ger Legends of Tomorrow en chans, men jag gillar också att serien avviker från det origin-storykoncept de använer sig av i Arrow, The Flash och Supergirl, där det åtminstone i den förstnämnda mest handlar om att Oliver Queen ska växa som karaktär på alla andras bekostnad och dessutom beter sig som en total idiot till alla och envar på vägen dit. I Legends of Tomorrow är ju samtliga karaktärer redan etablerade som superhjältar (eller åtminstone som personer med någon typ av superförmåga) och seriens fokus ligger på dem som ett team och inte på en enskild karaktär som mest ska springa omkring och bossa runt folk i hans omgivning under förevändningen att han skyddar dem.

Samtidigt är ett potentiellt problem att seriens handling verkar vara väldigt centrerad kring Vandal Savage, superskurken som tagit över världen, istället för en specifik hjältes utveckling och typiska villain of the week-avsnitt. Har en sett Arrow så vet en ju att skaparna har problem dels med att skriva vettiga antagonister (Ra’s al Ghul, Malcolm Merlyn – vilka jävla skämt till karaktärer) och dels med att hålla samman längre storybågar över hela säsonger. Med andra ord är det som jag tycker verkar vara seriens styrkor också det som Berlanti, Kreisberg och Guggenheim gång på gång visat att de är sämst på, så chanserna att det faktiskt blir något vettigt av det här är försvinnande små, som sagt. Men ändå: tidreseäventyr! Flådig action! Sara Lance!

3 kommentarer

  1. Ehehe. Tror att jag kommer att vänta med den här tills du har sett några avsnitt och avkunnat din dom. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *