Trailersvep: superhjältar och fantasy


SUICIDE SQUAD (2016)
Jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle känna mig riktigt taggad på något i den ändlösa ström av superhjältefilmer som Marvel och DC fortsätter att ösa ur sig, men jag hade uppenbarligen fel. Av trailern att döma ser Suicide Squad ut att kunna bli riktigt, riktigt bra. Det kan bero på att jag gillar bad guys; kan också bero på att de som får mest utrymme i trailern är Amanda Waller (som spelas av Viola Davis – ett utmärkt val) och Harley Quinn. Min största invändning mot superhjältetrenden är ju trots allt det faktum att de klämmer in i en ny vit snubbe i spandex varje vecka och tror att de ska kunna göra något nytt och kul av det (de gör de inte). Suicide Squad känns däremot som att den, om inte annat, kommer bli kul.

 


BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE (2016)
För mig är Wonder Womans filmdebut det enda dragplåstret för den här filmen. Jag har fortfarande mina invändningar på Zack Snyder och Gal Gadots gestaltning av den ikoniska karaktären – varför har hon inga byxor och varför valde de inte en biffigare skådespelerska att spela henne? – men hon ser ändå, av de få glimtar en får i trailern, jävligt cool ut. Om det faktiskt är nog för att få mig att pallra iväg till biosalongen för att se Dawn of Justice är däremot högst tveksamt när resten av filmen ser så fruktansvärt tråkig och generisk ut. Dock: att de lyckas få den Vita Manliga Superhjälten – a.k.a Superman – att framstå både som hela världens hyllade räddare och en underdog på samma gång är väl å andra sidan något av en konstform i sig.

 


THE SHANNARA CHRONICLES (2016)
Terry Brooks Shannara-böcker är antagligen något av det sämsta jag läst i fantasyväg. Jag skämtar inte – det var när jag läste Brooks som jag först lärde mig att nej, en behöver inte prompt läsa ut en bok bara för att en påbörjat den. Det går bra att slänga den tvärs över rummet i ren frustration och lämna den där oavslutad. Av den anledningen att jag tänkt hålla mig så långt borta från tv-versionen av berättelsen som jag bara kunde komma – åtminstone tills jag hörde att Manu Bennett (från Spartacus och Arrow) skulle spela en av huvudrollerna, varpå jag suckade tungt och insåg resignerat att jag antagligen skulle titta mig igenom skiten trots allt, under mycket och högljutt klagande. Men sedan kom Comic Con-trailern och… serien ser nästan ut att eventuellt kunna bli bra? Eller åtminstone inte en total katastrof? Den ser i alla fall rätt snygg ut – vilket inte är något en är bortskämd med när det gäller fantasy på tv (jag menar, kolla bara på pinsamheten som är Legend of the Seeker). Nu håller vi tummarna för att det här inte blir så dåligt som vi alla befarade!

4 kommentarer

  1. Väldig pepp på Suicide Squad!

    Batman v Superman är en så konstig idé från början, eftersom Superman kan döda Batman med sin lillfingernagel. Men han är väl för god för att göra det. :P

  2. Suicide Squad ser ju fantasktiskt lovande ut!

    Tycker också Batman vs Superman är lite underlig. Alla vet ju att Batman har kryptonit just in case Superman skulle bli prillig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *