Trailersvep: ”You look like an avocado had sex with an older avocado”

Into the Badlands

Jag fick upp ögonen för AMCs ”genre-bending martial arts series” Into the Badlands när jag hörde att Ellen Hollman som spelade fantastiska Saxa i Spartacus ska vara med. Jag vet inte om serien är förlagd i en annan värld eller i någon slags postapokalyptisk framtid, men den handlar i alla fall om en krigare och en ung pojke som han tar under sin vinge i en värld där hårdnackade baroner krigar om makt och territorium i en hård värld, och är inspirerad av den klassiska kinesiska berättelsen Journey to the West.

Jag har inte så mycket att säga utifrån trailern annat än att serien ser ut att vara något som jag borde kolla upp – många icke-vita och kvinnliga karaktärer, mycket action och lite lagom cheesy. Och även om hon inte dyker upp i trailern, hoppas jag att de tagit till vara på Hollmans stuntskills och låter henne göra what she does best.

 

Deadpool

Deadpool är Marvels första ’R-rated’ film och som en kan vänta sig verkar det, av trailern att döma, inte enbart innebär mängder av explicit våld utan också den obligatoriska stripklubbsscenen – snark. Dock verkar filmen vara sevärd i övrigt: trailern innehåller mycket svart humor, fåniga one-liners och en superhjälte som känns rätt långt ifrån Marvels vanliga ”helig mansbäbis med tuffa leksaker”-hjälte (looking at you, snubb-Avengers). Vad jag inte gillar är ”Do right by me, so I can do right by someone else”-vinkeln på Wades relation till flickvännen Vanessa, men eftersom hon också verkar vara/ska bli en superhjälte i sin egen rätt så kommer det förhoppningsvis inte bli så klichéartat som det verkar. Viktigt att nämna är dock att Deadpool tydligen är pansexuell i serietidningarna, men precis som med Constantine så är väl det något som inte lär överleva överföringen till film, tråkigt nog.

Till ingens förvåning är så såklart det jag är mest intresserad av det som syns minst i trailern – Morena Baccarin från Firefly som Vanessa/Copycat, MMA-mästarinnan Gina Carano som Angel Dust och Brianna Hildebard som Negasonic Teenage Warhead. Jag har ingen aning om vilka figurerna de ska spela är, men jag är lika exalterad ändå. Men med tanke på hur tydligt trailern är riktad till en manlig publik, kan det ju lika gärna bli katastrofdåligt som bra. Å andra sidan finns det ju gott om exempel på action med bra representation som marknadsförts som samma gamla vanliga snubbfantasi – som Spartacus, Black Sails och Mad Max: Fury Road (vilket för övrigt får en att fundera på hur mycket den redan nu betydande andelen av publiken som är kvinnor skulle växa om actionfilmer i allmänhet faktiskt, ni vet, marknadsfördes för oss) så en behöver ju inte ge upp hoppet än.

 

Marvel’s Most Wanted

Tydligen har Marvel ändrat sig angående nedläggningen av Most Wanted, den planerade spinoff-serien till Agents of S.H.I.E.L.D. med Bobbi Morse och Hunter i huvudrollerna och nu beställt en pilot. Jag vet inte riktigt vad den ska handla om nu är Bobbi i säsongsavslutningen av AoS sagt att hon inte vill ”do this anymore”, men jag gissar att hon och Hunter snart dras tillbaka in i S.H.I.E.L.D.-intrigerna ändå. Jag har inte så mycket mer att säga än: nay för mer Hunter, yay för mer Mockingbird!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *