Upp till bevis!

På tal om att förutse saker så tänkte jag på mitt inlägg om Agent Carter genom hela säsong två. Jag hade en bild av hur saker skulle utvecklas och kände hela tiden att jag låg steget före. Antingen så var säsongen väldigt förutsägbar eller så är jag synsk. Tyvärr var det mest Thompson som jag skrev ner mina förutsägelser kring. Jag låter er avgöra om jag slog huvudet på spiken. (För övrigt, var inte säsong två bara alldeles underbar? Jag kommer bli jäkligt upprörd om de förnyar Daredevil men inte Agent Carter!)

Spoilervarning för Agent Carter säsong två!

668ea5c4-8f04-4168-974e-b0289f844baf

När jag såg Agent Carters första två avsnitt fick jag ett par funderingar om Thompson: ”Jag tror inte Thompson är sån douchebag egentligen. Jag tror dock att han kommer inse det genom att utvecklas. Och en stor del av det har att göra med att ta itu med sin egen längtan efter berömmelsen, och rädsla för att stå tillbaka och låta Carter få äran. Den där FBI-agenten Vernon som kommer in och tar över hans utredning verkar vara en ännu större douchebag än Thompson, och något säger mig att Vernon antingen kommer pusha Thompson över kanten så han blir en full blown idiot, eller så kommer han få Thompson att inse att han ändå inte ville ha äran och berömmelsen så jäkla mycket.”

Genom hela säsongen ser man hur Vernon försöker manipulera Thompson och Thompson sjunker djupare in i syltan. Han är verkligen frestad av Vernons erbjudande om att bli mäktig och rik, men den slutgiltiga pushen får honom inte att tippa över kanten utan får honom att inse att han ände inte ville ha äran och berömmelsen så jäkla mycket. I slutändan pushade Vernon Thompson till att göra det rätta, slutet gott allting gott. NAILED IT. Eller, ja, Thompson är fortfarande ganska mycket av en douchebag men hans moraliska dilemma var fortfarande detsamma. Vad säger domarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *