Vad jag tänkt se i höst

io9 har varit hjälpsamma nog att sätta ihop en guide över de fantastiktv-serier som har premiär eller kommer tillbaka från säsongsuppehåll i höst. Tidsresor verkar vara extremt mycket på tapeten, så flera nya serier sållades bort på en gång för min del – men Fia lär ju bli glad, åtminstone. Bland tidsflängandet finns det dock en del nya saker jag vill se, so here goes:

Van Helsing (Syfy)


Postapokalypsserie där Vanessa Van Helsing, en ättling till Van Helsing, är mänsklighetens sista hopp att ta tillbaka sin värld från vampyrerna som håller dem förslavade. Jag tänker att det är den dumroliga serie med en kickass brud i huvudrollen som får ersätta vårens Wynonna Earp tills den är tillbaka igen.

Syfys hemsida beskriver Vanessa som ”humanity’s last hope, as her unique blood composition gives her the ability to turn vampires human. With this secret weapon, Vanessa becomes a prime target for the vampires” och jag hoppas att det inte betyder att hon blir lika passiv som det skulle kunna antyda. Och dessutom – Vanessa Van Helsing? Kom igen.

Luke Cage (Netflix)


Luke Cage, vars titelkaraktär introducerades i Jessica Jones för ett år sedan, dyker äntligen upp på Netflix den 30 september. Luke Cage har som resultat av medicinska experiment utvecklat superstyrka och osårbar hud och kliver i Luke Cage in i rollen som Harlems egna superhjälte. En första trailer släpptes nyligen och den ser mycket lovande ut. Och inte bara är Luke Cage MCUs första svarta superhjälte, utan det är också deras första verk där en majoritet av huvudrollerna är rasifierade, vilket är på tiden.

Precis som Jessica Jones och Daredevil kommer Luke Cage att knyta an till ensemble-serien The Defenders senare så det ska bli spännande att se hur serien kommer förhålla sig till sina två syskonserier och vilka easter eggs som kommer att dyka upp under säsongens gång. Jag är speciellt glad över att Rosario Dawson kommer tillbaka som Claire Temple och att hon äntligen verkar fått en större roll.

Westworld (HBO)


Jag vet inte så mycket om Westworld utöver att den verkar handla om något slags virtual reality-experiment. Den ser ut att påminna lite om Ascension, fast i Vilda västern-tappning och med en betydligt mer påkostad produktion. Serien verkar dock (precis som Van Helsing, för övrigt) lida av det välkända vi-har-en-kvinnlig-huvudroll-så-alla-andra-viktiga-karaktärer-kan-vara-män-syndromet och det är ju lite trist. Dessutom är det ju en HBO-serie så den lär väl gotta sig i en massa sexuellt våld och nakna bröst, men dess premiss verkar ändå tillräckligt intressant för att den ska få en chans.

Pitch (Fox)


En grej som inte är fantastik måste en ju ha med.

”A true story on the verge of happening”, kallar Fox sin dramaserie om Ginny Baker som i serien blir den första kvinnan att spela Major League Baseball. Den verkar intressant och Kylie Bunbury verkar bra ut i rollen som Baker, men som alltid när det gäller kvinnliga karaktärer som ska utföra tunga fysiska uppgifter så kan jag inte låta bli att undra varför de inte valde en mer muskulös skådis till rollen. Men men, den ser ut att bli bra i vilket fall.

Och bland de återkommande serierna har jag tänkt se The Fall, Supergirl, Legends of Tomorrow, Vikings och The Expanse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *