Voltron – Badass Robot Lions in Space (reboot)

voltron-legendary-defender-poster-comic-con-2016Voltron – Legendary Defender poster 2016

voltroonVoltron – Defender of the Universe poster från 80-talet

Återigen skriver jag om en animerad serie (it seems to have become my thing?), men jag tycker verkligen den här är värd att nämnas. Voltron: Legendary Defender på Netflix är en reboot av en gammal animerad mecha-serie från 80-talet och ger en riktigt nostalgisk känsla med de actionfigur-vänliga robotarna, split screens och transformationssekvenserna som upprepas varje episod (tänk sekvenserna när Sailor Moon blir Sailor Moon, fast med robotar). Den hade premiär i juni 2016 och första säsongen, bestående av 11 episoder är avslutad, med en andra säsong planerad. Storyn är (på ytan) mycket enkel. Fem personer sätts ihop till ett lag som ska försvara universum mot ondska. De får alla varsitt högteknologiskt robotlejon som de styr från cockpiten i huvudet på lejonet och de kan kopplas samman till en stor superrobot vid namn Voltron (cue transformationssekvensen). Såklart så är universum fullt av onda utomjordingar, i det här fallet coola lila rymdkatter.

Split screen, oh yeahSplit screen, oh yeah

Varning för vissa spoilers nedan.

Anledningen till att serien fångade min uppmärksamhet var att den har samma skapare som Avatar: The Last Airbender (ATLA) och dess uppföljare The Legend of Korra, vilka jag älskade. I was not disappointed. Serien håller bra fart utan att tappa tittaren på vägen och karaktärerna är, som förväntat av dessa skapare, välrundade. Om man gillar humorn i ATLA (which I really do) så får du mer av den varan här. De har till och med återanvänt vissa röstskådespelare, till min stora glädje.

Vad jag verkligen gillar med serien hittills är att kön inte görs till någon stor grej. Allura, rymdprinsessan är riktigt badass utan att det känns tillgjort, she’s just doing her thing. En av mina favoritscener är när en av karaktärerna i laget, som de flesta tittare troligtvis antar är en kille, visar sig vara en tjej och de andra karaktärerna antingen redan visste eller bara bara rycker på axlarna. It’s just not a big deal.

Så kudos för en snygg reboot Netflix!

tumblr_o8uhs77g2k1qge3t8o2_1280The team doing their thing

tumblr_o8lc1jgodc1r4d1zyo1_1280Allura tired of their shit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *